2021-07-04 08:11:34• hírek • Bede Emőke

Ismét lesz lehetőség vért adni Nagykárolyban

Illusztráció. Forrás: a Vöröskereszt Facebook-oldala
Illusztráció. Forrás: a Vöröskereszt Facebook-oldala

Azt követően, hogy a koronavírus-járvány miatt a szatmári vérközpontnak szüneteltetnie kellett a korábban rendszeresen megszervezett kitelepüléseket, keddtől ismét megnyílik a lehetőség mindazon nagykárolyiak előtt, akik szívesen részt vennének az önkéntes véradásban.

A július 6-i akció reggel 8 és déli 12 között zajlik majd a helyi szociális központban, a Progresului utcán, de az akcióra természetesen nem csak a nagykárolyiakat, hanem a közeli települések lakóit is várják.


Vért minden 18. életévét betöltött egészséges, tehát fertőző betegségektől nem szenvedő, legalább 50 kilogrammos személy adhat, ám azt fontos tudni, hogy a véradás előtt nem ajánlatos alkoholt vagy zsíros ételeket fogyasztani, illetve az is várjon még egy kicsit a véradással, aki az adományozás előtti egy-három hónapban antibiotikum kúrán, sebészeti vagy fogászati beavatkozáson esett át. A véradásért cserébe a véradók egy fizetett szabadnapot, hét ételjegyet, illetve egy ingyenes véranalízisen való részvétel lehetőségét kapják, viszont talán ettől fontosabb a morális elégtétel, mely szerint adományunkkal emberéleteket menthetünk meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: